Eidsfoss barnehage

Eidsfoss Barnehage - Klikk for stort bilde
En kulturbarnehage på et kulturhistorisk sted
Er en to-avdelings barnehage med plass til 36 barn.

Vår visjon er:

En kulturbarnehage på et kulturhistorisk sted

Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser med skogen, Eikeren og Bergsvannet i nær tilknytning. Kulturstien går forbi barnehagen og det er bare få minutters gange til Eidsfoss med bygninger og museum fra det gamle industriarbeidersamfunnet og kunstnere, verksteder og galleri.

Barnehagen har egen gapahuk på fast bålplass. Vi ønsker å være synlige og bruker natur, kultur og nærmiljø aktivt for alle aldersgrupper.

Åpningstider:

Hverdager 06.30 – 17.00

Kontakt:

Besøksadresse: Eidsfossveien 46

Hovedsatsingsområdene våre er :

Kunst, kultur kreativitet i natur og nærmiljø.

Vi mener at barn lærer av å leke og være aktive, og bruker nærmiljøet, natur og kultur aktivt i trygge omgivelser. Hvor vi legger vekt på god omsorg, trygghet og respekt.

Språkstimulering er et viktig satsingsområde både nasjonalt og lokalt.
Vi jobber aktivt med språk i vår barnehage. En del av dette er satsing på biblioteket.
Midt i huset ligger biblioteket med mulighet for utlån. Vi har en stor boksamling og biblioteket blir brukt flittig fra begge avdelinger.

Barnehagen jobber spesielt med et opplegg for sosial kompetanse som heter STEG FOR STEG. Dette er et systematisk lærings- og treningsprogram som styrker barns evne til empati, mestring av sinne og evne til problemløsning.